Om Klubben

Det första dokumenterade mötet ägde rum i oktober 1953 då en samling distingerade herrar beslutade att bilda Håtuna pistolskytteklubb. 

Klubben är ansluten till Svenska Pistolskytteförbundet, Svenska Skyttesportförbundet och Svenska Svartkrutsskyttefederationen.

Skjutbanan är belägen i Upplands-Bro kommun. Vår anläggning rymmer 35 skjutplatser varav 10 platser kan användas för skytte upp till 50 meter.

Klubbens medlemmar har frihet att bedriva enskild träning under ansvar. Klubben håller serieskjutningar huvudsakligen under tisdags-, onsdags- och torsdagskvällar 

Verksamheten börjar i mars månad och avslutas i september då höstens mörka kvällar inträder. Tyvärr har vi under vinterhalvåret ingen möjlighet att bedriva skytte inomhus. 

För att bli medlem i klubben måste man som nybörjare genomgå en utbildning som syftar till att den blivande skytten ska lära sig att hantera handeldvapen på ett för skytten och omgivningen säkert sätt. Efter avklarad kurs och godkänt prov tilldelas nybörjaren pistolskyttekortet.

Som medlem är Du givetvis skyldig att ställa upp rörande uppgifter för att kunna bedriva en ideell verksamhet. Du som är seriöst intresserad är välkommen att kontakta oss för ett besök.

Intresseanmälan till nybörjarkurs lämnas via klubbens mail-adress.
Vid anmälan ska referens anges, helst till annan för klubben känd skytt.

Utbildning för nybörjare håller vi oftast på våren.